Eugenie Bolk

18 jaar geleden begon mijn yoga verhaal. Mijn schoonzus vroeg of ik mee ging naar een les. Maar omdat ik dik was, was ik wat terughoudend. Ik had geen zin in strakke pakjes en super lenige mensen. Maar het onvoorstelbare gebeurde. Ik krijg een andere kant van mezelf te zien. Ik ben lenig en niet zo’n klein beetje ook. En ben ik voor het eerst in mijn leven beter in lichamelijke oefeningen dan alle slanke dennen bij elkaar. En dit was voor mij een omslagpunt.

Wat volgt is een zoektocht naar diverse yoga stijlen en ik blijf op een gegeven moment hangen in de bikram stijl. Fijn en lekker warm. Toch blijf ik mij verdiepen in de yoga en komt yin yoga op mijn pad.

Daar gaat een wereld voor mij open. Ik besloot om gewoon wat houdingen te gaan proberen en ik vind het heel prettig. Maar gaandeweg loop ik toch tegen geestelijke weerstand op en ben eigenlijk helemaal klaar met het yoga gebeuren.

Tot 1.5 jaar geleden. De knop is om. Drastisch mijn eten teruggebracht en ben gaan lopen. Eigenlijk wil ik ook wat aan krachttraining doen maar aan apparaten hangen is niet helemaal mijn ding. Tijdens zoeken op YouTube blijf ik hangen bij een filmpje over power yoga en ik ben weer verliefd. En hoe.

Wederom kruist yin mijn pad en voelt als thuiskomen.

Tuurlijk ook nu weer geestelijke weerstand maar ben door gegaan en alles mocht er zijn. En steeds meer kwam er rust in mij. En ik mocht er zijn hoe ik was. De criticus in mij was stil geworden.

Inmiddels ben ik 44 kilo lichter en ruim twee jaar van de medicatie af voor mijn depressie.

Een logisch gevolg is natuurlijk een yoga opleiding volgen. Ik kom uit bij de yin opleiding bij Johan Noorloos. Meer en meer heb ik het gevoel dat yoga mijn ding is. Inmiddels heb ik ook de Hatha opleiding gevolgd bij Queno sportopleidingen.

En nu ben ik fulltime invaldocente.

< Terug naar de docenten